Wist je dat er een groep goede advocaten is die maar de helft van het normale tarief berekent? Kijk maar eens op onze zusterwebsite advocaatkostenvergelijken.nl.

Advocaten informaticarecht. Vraag en antwoord


ZIJN VIRA-ADVOCATEN DE ENIGE GOEDE ADVOCATEN INFORMATICARECHT?

In theorie is het natuurlijk mogelijk dat er informatica-specialisten zijn die geen lid zijn van de VIRA, maar vrijwel alle algemeen erkende specialisten zijn bij de VIRA aangesloten.

Kwesties over Internet, Domeinnamen, IT-contracten, IT-geschillen, Outsourcing en Privacy, zijn in theorie natuurlijk "gewone" geschillen, maar als wij zelf zo'n probleem zouden hebben, dan zouden zeker niet "zomaar een advocaat" inschakelen.

(Over de vraag wat in het algemeen gesproken een goede advocaat is, zie onze pagina Wat is een goede advocaat?)

WAAR VIND IK DE WEBSITE VAN DE VIRA?

Hier: Website VIRA

(Je vindt daar ook de eisen wat betreft opleiding en werkervaring waar de advocaten van de VIRA aan moeten voldoen.)
IS EEN VIRA-ADVOCAAT DUURDER DAN EEN ANDERE ADVOCAAT?

Pro deo advocaat (toevoeging)

De klanten van de advocaten informaticarecht zijn vrijwel altijd bedrijven, die dus niet in aanmerking komen voor toevoeging.

Rechtsbijstandverzekering

Heb je een rechtsbijstandverzekering (en valt jouw probleem onder de dekking), dan zal de zaak in eerste instantie behandeld worden door de juristen die door de verzekeraar worden ingeschakeld.
Komt het echter tot een procedure en moet er een advocaat worden ingeschakeld, dan heb je als alles goed is vrije advocaatkeus, zodat je zonder extra kosten een echte specialist kunt laten inschakelen door jouw verzekeraar.

Als er op enig moment onenigheid is tussen jou en jouw verzekeraar over de behandeling van de zaak, heb je recht op een second opinion. Ook dan is er meestal vrije advocaatkeus.

Voor meer informatie, zie onze pagina rechtsbijstandverzekering.

Zelf betalen

De tarieven van VIRA-advocaten liggen hoog. Als we naar de ledenlijst kijken, zien we ook relatief veel kantoren die als duur bekend staan.

Aan de andere kant: informaticarecht is booming, waarmee ook de onderlinge (prijs)concurrentie zal toenemen.
(Zie ook onze pagina onderhandelen over tarief advocaat.)