Wist je dat er een groep goede advocaten is die maar de helft van het normale tarief berekent? Kijk maar eens op onze zusterwebsite advocaatkostenvergelijken.nl.

Advocaten belastingrecht. Vraag en antwoord


ZIJN NVAB-ADVOCATEN DE ENIGE GOEDE ADVOCATEN BELASTINGRECHT?

Waarschijnlijk wel. Wij kennen althans nauwelijks of geen advocaten die geen lid zijn van de NVAB en toch specialist zijn op het gebied van het Nederlandse belastingrecht.
(Bij de grote kantoren in de grote steden, tref je overigens nog wel specialisten aan op het gebied van internationale fiscale zaken die geen lid zijn van de NVAB, maar dat terzijde.)

Bij serieuze problemen met de Belastingdienst, Fiod of ECD, is een NVAB advocaat de eerste keus.

(Over de vraag wat in het algemeen gesproken een goede advocaat is, zie onze pagina Wat is een goede advocaat?)

WAAR VIND IK DE WEBSITE VAN DE NVAB?

Hier: Website NVAB

(Je vindt daar ook de eisen wat betreft opleiding en werkervaring waar de advocaten van de NVAB aan moeten voldoen.)
IS EEN NVAB-ADVOCAAT DUURDER DAN EEN ANDERE ADVOCAAT?

Pro deo advocaat (toevoeging)

De klanten van de advocaten belastingrecht zijn meestal ondernemers of vermogende particulieren. Die zullen dus (vrijwel) nooit in aanmerking komen voor gesubsidieerde rechtsbijstand.
Op de ledenlijst van de Nederlandse Vereniging van Advocaten-Belastingkundigen (NVAB) komen wij dan ook nogal wat advocaten tegen die zelden of nooit "toevoegingen" doen.

Rechtsbijstandverzekering

Heb je een rechtsbijstandverzekering (en valt jouw probleem onder de dekking), dan zal de zaak in eerste instantie behandeld worden door de juristen die door de verzekeraar worden ingeschakeld.
Komt het echter tot een procedure en moet er een advocaat worden ingeschakeld, dan heb je als alles goed is vrije advocaatkeus, zodat je zonder extra kosten een echte specialist kunt laten inschakelen door jouw verzekeraar.

Als er op enig moment onenigheid is tussen jou en jouw verzekeraar over de behandeling van de zaak, heb je recht op een second opinion. Ook dan is er meestal vrije advocaatkeus.

Voor meer informatie, zie onze pagina rechtsbijstandverzekering.

(Let op: niet alle verzekeraars dekken fiscale kwesties!)

Zelf betalen

In het algemeen hebben specialisten belastingrecht de neiging om een wat hoger uurtarief te rekenen dan andere advocaten.
Er zijn niet veel NVAB-leden, zodat er geen sprake is van grote onderlinge concurrentie op prijs. Reken op vrij stevige tarieven.
(Zie ook onze pagina onderhandelen over tarief advocaat.)